...


A.) Az MSM és a fájdalom
 Az MSM talán legértékesebb tulajdonsága, hogy egy természetes fájdalomcsillapító. Minden típusú és eredetű fájdalomnál hatékony. Sokszor bizonyították klinikai kísérletekben, hogy hatékonysága közel megegyezik a nem szteroid alapú fájdalomcsillapítók hatékonyságával, ráadásul az MSM-nek nincs negatív mellékhatása.

A fájdalom elleni harc
 Az MSM-ről tudjuk, hogy képes csökkenteni vagy teljesen megszűntetni az izomgörcsöket és fájdalmakat. Tekintet nélkül a fájdalom okára, a fájdalom pontos helyére, az MSM hat.

Képes a krónikus ízületi gyulladásból eredő fájdalmakat is megszűntetni, a gyulladást is megszűnteti és a fájdalmat is.

Nagyon sok mozgásszervi beteg, gyulladásos beteg, fájdalomszindrómás beteg kap megkönnyebbülést az MSM-től, folyamatosan arról számolnak be, hogy visszakapták az életüket és az életminőségüket az MSM-nek köszönhetően.

Dr. Stanley és Dr. Lawrence, akik a két úttörője az MSM-nek Amerikában és nem csak klinikai orvosok, professzorok, hanem az Amerikai Fájdalomtudományi Társaság megalapítói is, több évtizede kutatják és alkalmazzák az MSM-et.

Több évtizede alkalmazzák fájdalomcsillapításra krónikus fájdalmaktól szenvedő betegeknél.

Az MSM-et alkalmazó betegeknél több mint 75%-nál múlt el teljesen a fájdalom vagy rövidebb használat esetén csökkent érdemben.

Az ismert leghatékonyabb természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő – Csökkenti a gyulladást, ezáltal csökken a kialakult fájdalom is. Közben hozzájárul az érintett szövet sejtjeinek újjáépítéséhez, aminek a hatására nő a rugalmasság az ízületekben.

Fájdalom,- és gyulladáscsökkentést ér el a következő állapotoknál:
- ízületi gyulladások
- autoimmun sokízületi gyulladás
- porckopás
- fibromyalgia
- tendonitisz
- bursitis (nyáktömlőgyulladás)
- teniszkönyök
- krónikus fájdalmak a test bármely területén (kopásos vagy gyulladásos)
- carpal tunnel syndroma
- ínhüvelygyulladás
- nyáktömlő gyulladás
- izomsérülések, izom fájdalmak
- sportsérülések
- poszt-traumás fájdalmak (baleset)
- csípő diszplázia
- derék és hátfájás
- ín,- és ínszalag sérülések
- PMS

B.) Az MSM hatékony az ún. PMS (premenstruális szindróma) tüneteknél is: fejfájás, alhasi (méh) görcsölés, izomfájdalmak.

PMS-nél hormonális egyensúlytalanság van a női szervezetben, amit ösztrogén dominanciának hívunk, ezért fontos ezt az egyensúlyt helyreállítani.
 Az MSM erre nem képes, csupán a meglévő tünetektől szabadítja meg az adott hölgyet.
 Meg kell szüntetni az ösztrogén dominanciát a gyógyulás érdekében (természetes progeszteron), de amíg ez folyamatban van, az MSM segít kikapcsolni a fájdalmat.

Fájó ízületek,- izmok: sportolók, testépítők százezrei ismerik és használják az MSM-et, életük szerves része. Jobb teljesítmény, kevesebb izom fájdalom, kevesebb sérülés, kevesebb tejsav-képződés, jobb állapotú ízületek, stb.

C.) Az MSM több síkon hatva szünteti meg a fájdalmat

Az MSM egy természetes fájdalomcsillapító: blokkolja a fájdalom impulzusok átadását a C-idegrostokon.
 Az MSM blokkolja a gyulladásokat és gyulladásos folyamatokat. Az MSM fokozza a kortizol tevékenységét, ami ugyebár a gyulladás-gátló mellékvese hormonunk.
 Az MSM tágítja a vérereket, ezzel javítva a vérkeringést. Ez közvetetten hozzájárul a fájdalomcsillapításhoz, mert elősegíti a méregtelenítést, ezáltal felgyorsítja a gyógyulást.
 Az MSM egy izomlazító, amiről nem sokan írnak, pedig régóta bizonyított. Nagyon sok krónikus fájdalomtól szenvedő betegnél az ront a kialakult helyzeten, hogy a test érintett izmai meg vannak feszülve.
 Az MSM támogatja a szervezet saját védekező mechanizmusait, azáltal, hogy szabályozza a prosztaglandin anyagcserét, és szabályozza az antitestek és az immun komplexek képződését.
 Az MSM lelassítja a kollagén kereszt-kötését. A kollagénben való kereszt-kötések felelnek a hegesedésért, amelyek sokszor fájdalmas, kemény hegesedéshez vezetnek. Ez kifejezetten az égett sebeknél okozhat problémát és komoly fájdalmat, ahol nagy felületen vannak hegesedések.
 Az MSM segítségével a bőr sejtjei puhábbak és rugalmasabbak, aminek köszönhetően a hegesedés kevésbé kemény és fájdalmas. Drámai sebgyógyulásokról számolnak be MSM-et alkalmazó égéséi sérültek, ahol hegeik teljesen gyógyultak és majdnem teljesen láthatatlanok a baleset után. Nem beszélve arról, hogy jóval kevesebb fájdalommal is járt a gyógyulásuk!

 

(Forrás: Iglói Syversen Nóra www.msmkrem.org)

vissza a címoldalrahormonegyensuly.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!